Catna & Wimma

Catna & Wimma

lauantai 7. heinäkuuta 2012

tästä se lähtee...

Nyt on siis viimeinen viikko nappularuokaa menossa, ensi viikolla alkaa barffaus! Järkeistin vähän tuota tyllerön ruokavaliota ja se tulee syömään nyt näin:

maanantaina - aamuruokana broilerin siipiä - iltaruokana jauhelihaa/rasvaista lihaa + kasvissosetta
tiistaina - aamulla broilerin siipiä - illalla jauhelihaa + kasvissosetta
keskiviikkona - aamulla broilerin siipiä - illalla broilerin sisäelinseosta + kasvissosetta
torstaina - aamulla broilerin siipiä - illalla jauhelihaa/rasvaista lihaa + kasvissosetta
perjantaina - aamulla broilerin siipiä - illalla jauhelihaa + kasvissosetta
lauantaina - aamulla broilerin siipiä - illalla lohta + kasvissosetta
sunnuntaina - aamulla broilerin siipiä- illalla jauhelihaa + kasvissosetta

eli ensimmäinen viikko mennään totutellen broilerin siivillä lihaisiin luihin. Rasvaista lihaa lisään ruokavalioon energian tarpeen mukaan, luultavasti lisään sitä pari kertaa viikossa jauhelihan joukkoon, koska tyllerö on sen verran energinen tapaus. Seurataan tilannetta ja vähennetään/jätetään pois jos lihoo liikaa :)

Viikko-ohjelmassa siis aamuruoka koostuu aina vain lihaisista luista, joita se saa noin 200g kerralla. Seuraavalla viikolla lisään ruokavalioon porsaan kurkkutorvet ja seuraavalla viikolla rustoluut. Tässäkin seuraan tilannetta, miten Catna osaa syödä lihaisia luita, miten ne sulaa massussa ja aiheuttaako ne ongelmia.

Kun Catna on tottunu kaikkiin edellä mainittuihin lihaisiin luihin alan syöttään niitä vuoroviikoin. Eli broilerin siipi -viikko, kurkkutorvi -viikko ja rustoluu -viikko.

Iltaruoka koostuu siis raa'asta jauhelihasta (noin 90g/vrk) ja kasvissoseesta (noin ruokalusikallinen/vrk) ensin nauta-sika -sekotuksesta ja myöhemmin voin vaihdella eri eläinten jauhelihoja.

Pitänee seurata tarviiko Catna paastopäiviä vai pidänkö vain täysin luupäivän ja kuinka usein. Kerta viikkoon vai harvemmin? Lyhyemmillä reissuilla on hyvä ja helppoa syöttää vain lihaisia luita, näin ei tarvitse roudata mukana kaikenlaisia soseita ja pötkylöitä.

Eli nyt syödään vielä Nutroa ja Maukas Junioria noin viikko ja sitte kun nappulat on syöty tärähytän kerralla täysin raakaruokintaan.

Katsotaan miten tyllerön käy :)

Tänään lähti ensimmäinen tilaus Kennelrehulle:

jauhelihaa 5kg
broilerin siipiä 8,5kg
rustoja 5kg
kurkkutorvia 5kg
kasvissosetta 5kg
kanankaula kuivattu 200g (palkaks ja purtavaks)Catna 5kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti