Catna & Wimma

Catna & Wimma

lauantai 7. heinäkuuta 2012

näyttelytreeniä

Nyt saatiin vihdoin ja viimein järkättyä sellanen aika, että mahollisimman moni pääsi reenehin. Sammari-tuttuni Miia lupas pitää meille näyttelyreenit, kertoa tämän hetken sääntöjä, neuvoja ja vinkkejä. Meitä oli paikalla 5 koirakkoa, joten saatiin ihan hyvän kokoinen kehä :)

Ensin näytettiin miten esitetään omat koirat. 3 koirista oli vielä pentuja, 3,5 kk ikäinen bernityttö, 5kk ikäinen Welsh Corgi Pembroke ja Catna viikkoa vajaa 7kk. Lisäksi mukana oli 4v uroskoira sekä aikuinen Welsh Corgi Cardigan uros.

Vaihdettiin kaikille näyttelypannat ja kuinka ollakkaan meidänkin tyllerö, joka yleensä on mätsäreissä touhottanut ympäriinsä normaalissa nahkapannassa ja remmissä, kulki nyt yhden kunnon nykäisyn jälkeen nätisti vieressä. Vielä sen kans ei voi juosta kovin kovaa, koska se alkaa hyppimään ja riehumaan vierellä.

Seisotettiin koirat kuin näyttelykehässä oikeasti ja Miia kopeloi kaikki koirat vuoron perään läpi. Sanoi Catnasta, että on hyvät etukulmaukset :) Miia antoi kyllä tosi hyviä vinkkejä ja neuvoja näyttelyihin. Olen itse aina ollut vähän sellainen "noh, mennään nyt käymään ja katotaan miten tämä nyt itekseen siellä esiintyy" siis edellisten koirien  kans ja hyvin laihaksi on kyllä näyttelymenestys jäänytkin. Nyt ajattelenkin, että miksi maksaa maltaita tyhjästä, jos koira on ihan hyvä, sen täytyy olla paras ja erinomainen. Se täytyy pestä, harjata ja laittaa edukseen.  Eli nyt asennoidun näyttelyihin vakavasti, aloitetaan ihan puhtaalta pöydältä ja opetetaan Catna esiintymään kunnolla. Tavoitteena on saada koira esiintymään luontevasti oikein ja edukseen ilman, että sitä pitää jatkuvasti korjata kehässä :D Mun tyyliin ei oikein istu kauhea tällääminen, mutta ehkäpä siihenkin oppii ;)

Naksuttimen kans on ollut melko helppo opettaa oikeaoppista liikkumista ja seisomista. Mutta kehässähän ei saa käyttää naksua? Joten ensimmäinen tulikoe on sitte elokuussa Kälviän ryhmänäyttely, jossa tuomarina on Leni Finne.


Ihan mielettömän hienosti ja reippaasti Catna liikkui kehässä muiden kans snake-pantaa kun käytti. Saatiin se lainaan siihen asti, että löydän oman vastaavan.

Seuraavaksi olis suunnitelmissa löytää joku tokoihminen tältä alueelta pitämään innokkaalle ryhmälle alkeistokoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti