Catna & Wimma

Catna & Wimma

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hyvää juhannusta!

Meillä on barffattu nyt tasan viikko ja hyvin maistuu edelleenkin. Ollaan syöty jo broilerin siipiä (aamuruoka), muutama rustoluu, jauhelihaa, murskattua kurkkutorvea ja kasvissosetta. Parina ekana päivänä annoin iltaruoan (lihaa+kasvissosetta) seassa Tehobaktia ihan varmuuden vuoksi. Maha on toiminu erittäin hyvin, minkäänlaisia ripulin tms. oireita ei ole ollut, no ekana päivänä oli ehkä pikkasen normaalia löysempää lopputuote :)

Catna painoi eläinlääkärissä noin 5 kk ikäisenä 12kg ja nyt (22.6.2012) 6,5 kk ikäisenä 13,5kg. Catna ei ole lihonut eikä laihtunut, aika samana pysyny nyt tämän viikon. Seurailen tilannetta edelleen. Kakkan määrä on vähentyny ja on tehny kakkat sisälle nyt vain silloin tällöin. Mutta nyt ei ole heti ruuan jälkeen samanlaista kiirettä tarpeille ku silloin nappula-aikaan. Sillon mentiin heti pihalle ja tyllerö ampas suoraan pellolle asioille, nyt se vaan leikkii ja haahuilee pihalla. Oon vieny nyt sen vasta noin tunnin päästä pihalle, ei oo pyytäny ja sitte tekee jos tekee. Illalla se on yleensä tehny sen tunteiroisen päästä syönnistä, mutta aamulla myöhemmin.

Käytiin tuossa viikko takaperin mätsärissäkin taas (kolmannet Catnalla) ja se oli yhtä sählinkiä :) Ollaan käyty nyt muutamaan otteeseen leikkimässä ja tutustumassa uusiin koiriin ja nyt haluais aina ku koiran näkee mennä leikkimään. Teki sellasia syöksyjä kehässäkin, että piti oikeen pitää kunnolla kiinni. Eli nyt tarvitaan sitte reeniä koirien näkemiseen ilman leikkiin pääsyä. Kotona toimii hienosti seisomiset, vierellä liikkuminen yms. kehäjutut, mutta auta armias ku lähellä on jotain ihmisiä, koiria, kissoja ihan mitä vain normaalista poikkeavaa niin tämä neiti ei kuuntele eikä näe minua :) Olen kyllä muutenkin huomannu, että ehkä se murkkuus kurkkii jo nurkan takaa, sen verran on neitillä huono kuulo ja tavat :/  Ollaankin nyt vain reenattu lyhyitä pätkiä ja heti ku tekee kunnolla pidetään tauko/leikitään/lopetetaan reenit...

Ensimmäinen tuli koe näyttelyrintamalla onkin sitte näillä näkymin vasta heinäkuun lopussa Peräseinäjoen RN. Olisin ilmottanu Catnan Oulun KVn mutta kuulin, että siellä on tuomari, joka ei anna käyttää ollenkaan nameja kehässä ja se ei taas sitte onnistu tämän tyllerön kans... Joten nyt vain reenataan kehäkäyttäytymistä ja kontaktia ja odotellaan heinäkuun loppua. Elokuussa olisi Kälviän ja Yppärin RN ja syyskuussa Uusikaarlepyy. Kälviä jää luultavasti väliin juhlien takia, mikä on kyllä tosi harmi ku olis tuossa melkeen naapurissa. Lokakuussa on tiedossa ensin Lappalaiskoirien Erikoisnäyttelyt Laukaassa 21.10 ja heti seuraavana viikonloppuna Seinäjoen KV (ehkä me ollaan sitte jo niin PRO, että uskalletaan kirsumme siellä näyttää) :) Marraskuussa on tämän vuoden viimeinen näyttely meidän osalta eli Jyväskylän KV.

Peräseinäjoella, Kälviällä ja Yppärissä mennään vielä pentuluokkaan, mut Uusikaarlepyyssä, Laukaalla, Seinäjoella ja Jyväskylässä ollaan jo junnuja :)

Ensi vuoden näyttelyitä en ole vielä kattellu sillä silmällä. Mutta ainaki Vaasan KV huhtikuussa, Tuurin KV kesäkuussa, Oulun ja Ylivieskan KVt heinäkuussa, sekä Seinäjoki ja Jyväskylä. Tietenki tuomareista riippuuu osallistuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti