Catna & Wimma

Catna & Wimma

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Näyttelyreeniä

Viime viikon keskiviikkona (11.7) oli taas koiraryhmän näyttelyreenit. Harjoiteltiin samoja juttuja; kehässä juoksemista, seisomista, tuomarin kopeloimista, ohittamista, parittain juoksemista ja lopuks otettiin sivulle tuloa.

Catna juoksee jo melko hyvin kehässä muiden kans. Seisominenkin onnistuu ja voin jopa koskea jalkoja ja siirrellä niitä. Tuomarin kopelointi vielä hieman jännittää ja hampaiden katsomisessa vängätään vastaan. Minä itse saan katottua ne hyvin ja olen liittänyt siihen käskysanan "hampaat", jos se auttaisi. Catnan kans pitää olla varma otteistaan, eli päästä vaan kiinni ja jämäkästi kattoa hampaat. Yhdessä mätsärissä tuomari antoi heti periks ku Catna vähän pisti vastaan :/ Sanoin vain, että ota reippaasti kiinni ja kato vaan ne hampaat, mätsäreissähän just harjotellaan oikeita näyttelyitä varten.

Ohittamista harjoteltiin kujaa pitkin vuorotellen, ensin leveämmällä ja sitte kapeammalla. Catna ei oikeestaan muista koirista enää välitä, mutta nyt oli mukana oma äippä Myytti ja se kiinnosti välillä liikaa. Kujasta Catna meni hienosti mukana juosten, ekalla kerralla vähän yritti haistella muita koiria, mutta otin heti koiran kontaktiin ja jatko hienosti juosten läpi. Muiden koirien juostessa kujasta otin Catnaa katsekontaktiin, seisotin yms. ja hienosti meni :)

Seuraavaks harjoteltiin parittain juoksemista. Mentiin Myytin ja Jannan kans, tuomariin päin meni hienosti, mutta tuomarista pois päin juoksi huonommin, vinossa. Korjasin sitä pienellä nykäsyllä remmistä ja parani heti. Syytä en tiedä miksi poikittaa tuomarista pois päin juostessa, mutta sitä pitäisi nyt harjotella ja paljon. Jos joutuu kehässä juoksemaan parin kans.

Lopuks otettiin vielä alkeistottista; sivulle tuloa. Eli koira seuraa ja ohjaajan pysähtyessä koiran pitäisi istua ohjaajan vasemmalle puolelle ohjaajan jalkojen kohdalle suoralla vartalolla. Tämä pitäisi saada heti alusta opetettua suoraan linjaan ja oikeaan paikkaan. On tosi vaikeaa oikaista jälkikäteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti