Catna & Wimma

Catna & Wimma

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Samoilua metsässä

Lähettiin Catnan kans aamupalan jälkeen pihalle, vettä satoi eli ei muutako kumpparit jalkaan ja tuulipuku päälle. Lämmintä oli noin +17, mutta näytti tuulevan melko kovaa ja kylmän näkösesti. Vähän aikaa leikittiin frisbeen kans pellolla kun sain idean, että lähdetääs käymään läheisessä metsässä. Siellä en oo Catnan kans aikasemmin käyny. Sadekin loppu just soppelisti.

Metsään on meidän pihasta noin kilometri matkaa, ensin peltoja pitkin ja vähän matkaa peltotietä pikitien yli ja taas peltoja pitkin metsän reunaan, missä ojan yli metsän puolelle. Lähestyessä metsän reunaa pellolla lähti yksinäinen kauris loikkimaan ojien yli kohti metsää. Sinne se pujahti ennen ku Catna kerkes perää. Catna hyppeli innoissaan kuin jänis paikallaan ja yritti tähyillä mihin kauris oikein hävis :D

Kohta pellon toiselta reunalta säntäs rusakko karkuun ja sekin pujahti metsän puolelle turvaan. Sitä Catna ei onneks kerenny nähä tai olis lähteny varmasti perään... Pujahdettiin ojan yli metsän puolelle, siitä kohdasta oli menny joku isompikin kone metsään ku oli laitettu muutama kuormauslava ojaan. Metsän puolella olikin hakattu puita ja oli tosi märkää, koira sotki kyllä ittensä turvemaisessa rapakossa ihan kylkiään myöten o_O

Vähän matkaa tähystelin että missä kohdassa oltiin. Olin menny vähän eri kohdasta ku muutama talvi takaperin Johannan ja koirien kans (silloin ei vielä Catnaa ollu, eikä itellä koiria siinä vaiheessa ollenkaan) rapulammikon kohdalta mentiin silloin ja siitä olis heti lähteny kärrytie kohti isompaa metsäautotietä. Noh kyllähän me se kärrytie sitte lopulta löydettiinkin :) Sillä tiellä viitisen minuuttia käveltyä oli selvät jo vanhemmat hirven jäljet. Niitä Catna haisteli tosissaan ja kierteli tietä edestakaisin.

Vähän matkan päässä meinasin saada sydän halavauksen ku joku iso metsälintu lähti ihan ojan toiselta puolen isoäänisesti lentoon räpiköiden, mitään en kerenny nähdä tiheän nuoren koivikon läpi. Mutta joku sieltä varmasti lähti, Catnakin vähän säikähti ja ampas ensin pikkusen karkuun, mutta palas sitte ilman käskyä mun vierelle varmistamaan ettei just äsken uhannu maailman isoin vares vaan syö emäntää :DD

Loppumatka menikin sitte rauhallisesti (vähän liian) lämpimästä ilmasta, yllättävästä auringosta ja luonnon äänistä nauttien. Päästiin metsäautotielle, jossa tuli vastaan vain traktori, mikä kaasi ojan pieluksia niittokoneella. Otin Catnaa remmiin vain pikitien ylityksissä ja traktorin tullessa vastaan. Kotimatkalla vanhallatiellä se oli myös irti, enkä osannu yhtään odottaa, että yhden talon pihalla oli muutama koira irti. Siinä talossa on yleensä koirat häkeissä ja sisäkoirat kiinni/uskovat omistajaan eivätkä tule tielle. Mentiin ohi ja oltais päästykki ihan tosta noin vain yhdellä "Ei mene" käskyllä, mutta pihalta ampaskin yksi pieni terrieri, 2 mäyräkoiraa ja yksi labbis Catnan perään ja tyllerö kääntyki ympäri ja lähti juoksemaan koiria kohti. Ampas yhden mäyräkoiran yli samassa rytäkässä ja suoraan talon pihaan. Ei ollu korvia enää tässä vaiheessa ja koirien omistaja sai omat koiransa tottelemaan. Sitte ku tilanne rauhottu lähti myös Catna mun perään ja tuli nätisti loppumatkan talojen pihat ohittaen. Vilkas aina vain mua ja kun sanoin, että "hyvä tyttö, ei mene" normaalilla äänellä, jatkoi Catna matkaansa.

Kerettiin just sateiden välissä käydä, nyt tunti reissun jälkeen tulee vettä taas ku aisaa :) Matkaa kerty noin 6,5km ja aikaa kulutettiin se pari tuntia. Hiljakseen kuljettiin ja katteltiin, välillä pysähyttiin kattoon ja ihmetteleen. Seuraavaks suunnittelin Kansalaisen karttapaikassa jo seuraavaa patikka reissua toiseen Kannuksen suuntaan. Sinne tulis Ypyästä kiertän 15km ja jos tulee kartan avulla pois metsän läpi pääsee vähemmällä...ehkä ;)

Pitäis opetella kunnolla käyttään suunnistuskarttaa ja kompassia, jos sattuu että eksyy matkalla :) Onneks on tuo pikitie kuitenki niin lähellä, että jos vain autojen kuminaa kuulee ei voi olla kaukana kotoa :) Sitte ku on ihan hiljaista voi jo vähän huolestua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti