Catna & Wimma

Catna & Wimma

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Hakuviikonloppu ja jälkipäivä

Osallistuin Sievin kennelkerhon järjestämään hakuviikonloppuun Wimman kans. Catnan kans on tavoitteellinen hakutreeni katkolla, koska en saa sille ilmasua :/

Wimmalle tehtiin lauantaina makkararinki ja sen jälkeen muutama ukko, joka lähti namien kans karkuun metsään. Wimma pinkoi perään eikä ensimmäisen ukon jälkeen ollut ongelmaa. Päivän lopuksi tehtiin vielä esineruutua toisten esineillä. Tätä Wimman kans ei oo kovin montaa kertaa tehty. Se kyllä kantaa tavaroita, mutta ei välttämättä tuo niitä mulle. Tein tämän Wimma remmissä, nakkasin esineen metsän puolelle muutaman metrin päähän ja päästin Wimman perään. Hyvin se esineen sieltä pari kertaa otti ja kun houkuttelin toi myös.

Sunnuntaina tehtiin ensin taas muutama ukko namien kans metsään ja sitte 2 niin että se näki että ne meni, mutta pääsi vasta sitten hakemaan kun ne oli jo piilossa noin 20metrissä. Päivän päätteeks tehtiin leikkiharjoitus Wimmalle. Se kun on onneks vähä erilainen leikin suhteen ku emänsä ;) Se leikki mun kans ku löydettiin se arvokkain lelu ja myös kouluttajan kans, mutta ei ehkä niin innokkaasti ku mun kans.

Jälkipäivään osallistuin molempien koirien kans. Catna pääsi varasijalta mukaan myös eikä tällä kertaa tarvinu kerätä paineita autossa. Catnalla ajettiin noin 100m pitkä 2 namipurkilla ja vajaa tunnin vanha jälki. Tosi innokkaasti se ajo, mutta murkut oli vallannu nakit jäljellä. Muutaman kerran se yritti ottaa nakkeja suuhunsa mutta sylki ne sitte pois. Namipurkin päälle laitettiin kepit. Viime syksyn omilla peltojäljillä oon käskenyt Catnan rauhallisesti maahan namipurkin luona. Nyt se ei sitä muistanu, joten rauhallisella käskyllä se kyllä pisti maahan. Sitte syötiin nakit purkista ja jatkettiin jäljen ajoa. Vähän pitemmällä namittomalla pätkällä sen ajo vähän herpaantui, mutta löysi kuitenkin jäljen ja jatko loppuun.

Wimmalle tehtiin noin 40m pitkä jälki, joka mun yllätykseks ylitti polun, jossa minä ite olin käyny ehkä tuntia aikasemmin kääntymässä. Eli mun oma jälki oli poikittain ajettavaan jälkeen nähden. Siinä kohdalla se haisteli pitempään yhessä paikassa, katso tielle muita ihmisiä, mutta jatko sitte oikeaa jälkeä loppuun. Wimmalla myös 2 namipurkkia, jonka päällä kepit. Rauhallista jäljen ajoa Wimmallaki ja tarkasti piti napsia kaikki nakit :)

Päivän päätteeks otettiin ryhmätottista metsäpolulla. Muiden ohituksia sekä luoksetuloa. Tottiksen aikana selvisi että lapinkoira voi olla tosi pelottava. Saati ku niitä on vielä kaksin kappalein :D Pieni belggarityttö joutu tottikseen Wimman ja Catnan väliin ja voi hitsi ku sitä ahisti :D

Loppu hyvin kaikki hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti