Catna & Wimma

Catna & Wimma

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Nosework möllit Kannus 24.5

Me ollaan koirien kans hurahettu näihän nenälajeihin :) Kevät ollaan treenailtu taas nosework eukalyptuksen hajua. Oon ehdollistanut molempia koiria hajuun, etsitty nameja pahvi- ja muovilaatikoista sekä jo muutaman kerran hajua laatikoista sekä liiteristä sisäetsintätyyppisesti.

Catnalla on jo vauhtia laatikoilla melkosesti ja laatikot sekä huonekalutassut saa kyllä kyytiä, joten nyt pitää alkaa piilottaan hajua. Oon tieten aattelematta asiaa palkannu Catnaa liian myöhään, että se on alkanu repiä tassut irti laatikoista. Nyt treenataan laatikot nurinpäin ja piilotellaan vähän paremmin liiterissä tassut.

Wimman kans ollaan vasta namilaatikoissa ja hajun ehdollistamisen alussa.

Eilen 24.5 käytiin Catnan kans vähän ekstemporee Nosework mölleissä Kannuksessa. Hyvä ja halpa treeni :) Tajusin vasta paikan päällä, että tämä olisi ensimmäinen treeni missä toisen laittamat piilot.

Noh, eihän se meillä ihan putkeen mennyt :D

Laatikkoetsintä: laatikoita oli 15 (ite oon treenannu kotona vain 6 laatikolla). Kaksi väärää ilmasua eikä laatikot sen jälkeen enää kiinnostanut. Saatiin apuja ja sain palkattua oikeasta löydöstä. Catnaa selvästi haittasi oudot hajut sekä yleisö joka istui/seisoi huoneen reunoilla. Lisäksi oltiin viimeinen koira, joten häiriöhajuja oli jonkin verran. Se kyllä oli haistellut piilon vieressä lattiaa, mutta multa se oli mennyt ohi.

ARVOSTELU: Ruahallinen työskentely suuresta häiriöstä huolimatta, lupaava, kaipaa vielä lisää harjoitusta. Useampi väärä merkkaus. HYL

Sisäetsintä: Luokkahuone, jossa yleisö istui/seisoi seinustalla. Catna ei ole tehnyt sisäetsintää ollenkaan. Liiteriä ei voida pitää kunnon sisäetsintätilana. Lisää treeniä siis tähänkin. Se haisteli kyllä nyt jo paremmin, mutta lopussa alko tarjota omia temppujaan ;)

ARVOSTELU: Kaunista, tarkkaa työskentelyä. Alua oli hyvin lupaava. Paikansi hajun hyvin, harmillisesti aika täyttyi. HYL

Ulkoetsintä: Hallin pääty, nurmikkoa, joka aidattu. Yleisö aidan takana. Nurmikolla erilaisia tavaroita, joissa häiriönä huonekalutassuja. Tässä Catna jo tiesi mitä piti tehdä, haisteli hyvin ja merkkasi jo ehkä minuutin kohdalla yhden kanisterin, mutta kierrätin sen vielä ympäri alueen ja näytin ne mitä se ei ollu haistellut sekä seinän vieren. Palasi kuitenkin kanisterille ja tökkäs tassun päälle, että "Tässä se nyt on, usko jo" :D

ARVOSTELU: Hyvä hajun paikannus, hieno löytö. Loppua kohden parani huomattavasti: tiesi mitä piti tehdä. Aika 2min 20s

Ajoneuvoetsintä: Halli, jossa 2 traktoria, yleisö taas hallin reunoilla. Catna oli jo vähän väsyny tässä vaiheessa. Ajoneuvoetsintää ei olla tehty vielä. Tämä oli testi :)

ARVOSTELU: Hieman jo uupunut työskentely, kuitenkin yritteliäs loppuun asti. HYL

Aika yhteensä: 11m20s
Sijoitus: 5/6

Saatiin hyviä vinkkejä treeniin ja uutta motivaatiota :D Tässäpä vielä videomatskua kisoista...


1 kommentti:

  1. Hauska lukea möllikokeistanne :) . Itse olen myös vähän hurahtanut tuoon Nose Workkiin vaikka alku olikin meille vähän kivikkoinen.
    Kokeihin (mölleihinkään) en ole vielä uskaltautunut Wiiman kanssa.

    VastaaPoista