Catna & Wimma

Catna & Wimma

lauantai 28. huhtikuuta 2018

Lapinakkojen elämää Levillä ja pentuhaaveita kesäkuulle

Me pakattiin viime syksynä farmariauto ja muutettiin Leville. Asustamme vajaa 10 kilometriä Leviltä pienessä mökissä Könkään kylän laitamilla. Täällä koiraharrastukset on jääny vähemmälle, mutta ollaan keskitytty lenkkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Kokeiltiin jopa hiihtoa, mutta se vaatii ensi talvelle koirien kannalta uusia varusteratkaisuja. Hauskaa se ainakin oli :)

Liekkas kennelin kasvatustoiminta oli alunperin tarkoitus rauhoittaa pariksi vuodeksi ainakin, mutta nyt kun tuli töiden puolesta mahdollisuus Wimman astuttamiseen niin tartuin tilaisuuteen. Wimman juoksukin tuli just soppelisti. Wimma silmätarkastettiin terveeksi, kuten myös emänsä Catna. Wimma myös lonkkakuvattiin kotopuolessa Eläinklinikka Nivelen toimesta. Wimman lonkat on siis B. Paremmat mitä ite aattelin.

Wimmalle löytyi sulho omalta kylältä, mikä oli harvinaista, koska aikaisemmat sulhot on ollu Suomen toisella laidalla :) Toinenkin uros olisi ollut, mutta sen kanssa pennuille olisi kasvanut HC-riski liian suureksi ja mukana olisi tullut myös jonkin verran autoimmuunisairauksia sukurasitteena. Tämä valitsemani uros on terveempi suvultaan ja keikkunut mulla Herkut Urokset -listalla jo nuoresta asti. Uroksella on jo ennestään yksi pentue ja toinen narttu astutettiin pari päivää ennen Wimmaa. Nyt siis ootellaan ultraa toukokuun alkupuolelle asti ja pentujen toivotaan syntyvän 10.6 kieppeillä.

Kyselyjä on tullut jo jonkin verran. Pennut syntyvät ja kasvavat luovutusikäisiksi Levillä, mutta kuljjetus kokopuoleen Ylivieskaan onnistuu kyllä.

Pentuekyselyjä voipi laittaa myös mulle
sähköpostilla jaana08jamsa(@)gmail.com (POISTA SULUT) sekä
Johannan yhteystiedot löytyy blogin etusivulta

Palailen asiaan ultran jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti