Catna & Wimma

Catna & Wimma

lauantai 5. lokakuuta 2013

Tokokarsinta

Meillä meni kennelpiirin nuorten koirien tokokarsinta niin penkin alle kuin voi vain mennä. Monta liikkuvaa osaa niin ei voi enempää oottakaan. Vielä se juoksu nyt olis tästä puuttunu, onneks sitä vielä ootellaan. Tuomarit päätti ettei palkkaa saa käyttää liikkeen aikana, pelkästään liikkeiden välissä.

Catnaa ei kiinnostanu emäntä eikä liiemmin nakitkaan. Kaikki muu kylläkin, sisähallissa lattia oli sellasta mattoa, mitä piti haistella ja vähän nuoleskellakki. Paikka oli koiralle taas outo, viimeks käyty viime talvena mätsäreissä. Toiset koirat kiehto kans vähän liikaa. Ei kontaktia, joten ei voitu oikeen kunnolla esitellä mitä oikeesti osataan. Seuraamisessa ollaan tehty tähän mennessä vain muutaman käännöksen mittasia seuraamisia onnistuneesti. Vielä ei oikeen inspis koiralla riitä pitempään ja tässä karsinnassahan seuraaminen oli ihan älyttömän pitkä: vähän pitempi kuin ALO. Siitä tais tulla nollat. Paikkamakuussa koira hörhelsi maatemenossa ja jouduin kaksoiskäskyttään. Siinä se sitte olis pysynykki, mutta viereinen koira lähti liipottahan niin Catnalla petti hermo ja se nolosti nousi ylös ja lähti asteleen mua kohti. Vein sen takas ja sitte se pysy loppuajan (2min) ja pysy vielä makuulla kun menin viereen ja käskyllä vasta nousi sivulle istumaan. Tätä ollaanki nyt harjoteltu ahkerammin ei niinkään tuota pituutta vielä.

Luoksetulo meni hyvin, kunhan sain sen ensin keskittymään koko touhuun taas ja sivulle istumaan. Luo se tuli hyvin, suoraan ja heti sivulle oikeaan paikkaan. Pisteitä en tästä seurannu.

Seuraavaks oliki sitte nouto tai noutokapulan pito. Me ei olla vielä keretty oikeen tähän paneutua, mutta yritettiin silti noutoa. Vielä koira ei tuo sitä perille asti, mutta nyt se jätti kokonaan sen paikoilleen. Pidin pannasta kiinni, heitin ja annoin käskyn "hae", koira juoksi kapulan luo ja kävi nuuhkasemassa sitä ja vähän tökki, mutta jätti sen sinne. Tuli luo ja kun annoin toisen "hae"-käskyn jäi vain toljottamaan mua :)

Viimeks oli vapaavalintainen liike ja tehtiin seuraamisesta maahan meno. Jouduin pysähtymällä käskeen sen maahan ja jatkamaan ite. Pisteitä en tässä välissä enää muista eikä paljoa kiinnostanutkaan...Ehkäpä seuraavan koiran kans sitte panostetaan heti alusta asti..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti