Catna & Wimma

Catna & Wimma

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Katselmus 27.-28.4.2013, Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskus, Helsinki

Perjantai 26.4

Me tytöt lähettiin sitten päinemme reissuun. Vaikka matkassa ei ollut ku emäntä ja kaks koiraa (Catna emänsä Myytti), oli auto ihan ammuttu täyteen. Mukaan piti pakata useampi pyyhe Myytin pahoinvoinnin takia ja arpajaisiin tavaraa.

Perjantaiaamuna kävin Kokkolassa brodeerauttamassa koiratakin, reeniliivin sekä heijastinliivin Liekkas kennelin nimiin :) Iltapäivästä pakkasin auton ja läksin noin klo 14 hakemaan Myyttiä kyytiin. Edellisenä iltana Myytin mukaan lähtö oli vielä arvotus kadonneiden rekkaripapereitten takia....mutta ne kun löyty, pääsi mammakin mukaan :)

Myyttiä ei ihan heti (lue: ei koko reissun aikana) inspannut autoilu, mutta ilman oksenteluita päästiin perille ja takas. Tein Myytille taakse Catnan häkistä pesän, ostin Kokkolasta pehmeän vaalean pestävän alusen ja laitoin häkin päälle lakanan, ettei raukalla vilise ihan hirveästi silmissä. Sen verran jätin alareunasta rakoa, että ilma pääsee vaihtumaan. Siellä oli mamman mukava köllötellä. Catnalle jäi kyllä vähän pienempi alue, mutta hyvin tyllerö siellä viihtyi. Molemmat nukkui melkeen koko ajomatkan, Catna välillä kun hiljensin, nosti päätään ja katteli missä mentiin :)

Perillä Tikkurilan Hotellilla oltiin noin 20.30. Kannoin kamat sisään, ruokein Myytin, koirat käytin vielä pikkulenkillä, harjasin Myyttiä (pahin karvanlähtöaika), kävin pesulla, söin iltapalan ja painuin pehkuihin. Ei hirveästi tarvinu nukkumattia huhuilla.

Lauantai 27.4

Lauantaiaamuna heräsin ennen puhelimen herätystä klo 06.30, kävin koirien kans pikkulenkin ja painuin puolkasin maissa aamupalalle, ruokein Catnan ja pakkasin tarvittavat kamat autoon.

Tuomarinkartanossa oltiin vähän yli 9. Kävin heti ilmottamassa Catnan ku näytti olevan ilmopaikalla tilaa.

Nuorten urosten kehässä oli meidän omia poikia, Liekkas Cahke (Leevi) ja Cielan (Pate) 16kk. Veljekset näytti kauempaa ihan kaksosilta, mutta olihan niissä sitten kuitenkin eroa. Patella ehkä vähän paksumpi kuono ja taittokorva. Muuten luonteeltaan omistajien sanojen mukaan ihan samanlaisia :) Pojat tuli heti tosi hyvin juttuun, vaikka Leevi olikin vähän kahinoinut elämänkaverinsa kanssa kotona vähän aikaisemmin.

Leevi (Liekkas Cahke)

Pate (Liekkas Cielan)
Pojilla tuomarina oli Kirsti Hassinen, kasvattaa paimensukuisia lapinkoiria sekä lapinporokoiria Pilvipolun kennelissä. Koiria nuorten urosten kehässä oli 19.Ikähaitari oli 15kk-24kk.

Leevin arvostelu: "kivekset ok, purenta ok. Hyvä alusvilla. Terhakka olemukseltaan. Takakulmaukset hieman niukat. Kaunis lapinkoiran pää ja ilme. Takaa hieman ahtaat liikkeet, sivulta hyvät. Hännän asento vähän korkea. Esiintyy kauniisti."

Leevi


Paten arvostelu: "purenta ok, kastroitu. Kaunis, hyvä turkki. Hyvät etukulmaukset. Hännän kiinnitys hyvä. Jykevä lapinkoiran naama. Esitetään hieman tukevassa kunnossa. Edestä kerivät liikkeet. Nostelee liikkeessä etujalkoja. Mukava luonne."

Pate


Leeviä ja Patea tuomari vertaili ja laittoi Leevin pois kehästä ensimmäisenä. Perusteli, että valitsi näistä veljeksistä hoikemmassa kunnossa olevan? Taisi mennä tuomarilla pojat sekaisin, koska Patella on arvostelussa maininta tukevasta kunnosta ;) Mutta eipä me tätä niin vakavasti oteta, varsinkaan tänä vuonna, koska erikseen palkintosijoja ei jaettu. Kehistä valittiin aina 5 erilaista koiraa loppukehiin ja tuomarit kertoi miksi ja millä avuilla juuri ne koirat valittiin joukosta erilleen. Periaatteessa ei valittu edes parhaimpia/kauneimpia/komeimpia koiria vaan kaikissa valituissa oli jotain peruspaimensukuisuutta :)

Ihanan ihastuttavia poikia vaikka itse sanonki :) Patea oli jo joku kyselly sulhaseksi, mutta sehän on jo kastroitu, mutta onneksi on yhtä ihana Leevi, jolla vielä värkit tallella ;)

Kehien jälkeen Pate perheineen lähti takaisin Kotkaan ja kävin vielä kaffilla Leevin omistajien kans. Sen jälkeen vein kameran autoon ja hain molemmat koirat jalotteleen. Alkusählinki kahen koiran kans oli melkosta, mutta kun sain remmit järjestykseen ja koirien nenät samaan suuntaan alkoi se onnistua ihan hienostikkin :)

Jätin Myytin kiinni ja verryttelin Catnan kans vähän. Hieman oli viileä ilma ja poikien kehää seuratessa tulikin yllättävän kylmä, joten oli se kuoritakki ja liivi ihan hyvä ajatus :)

Catnan kehässä oli tyttöjä 36 ja ikähaitari 15-24kk. Yhteiskehässä Catna juoksi ihan hyvin, vähän nenä maassa ja sai vähän muistutella mitenkäs sitä nyt tässä mentiinkään. Meillä tuomarina oli Juskankankaan kennelin kasvattaja Tarja Lackman. Meitä juoksutettiin 4 koirakkoa kerrallaan ja siinä pääsi kyllä hyvin juoksemaan ja näyttämään hyviä liikkeitä. Me oltiin yksilöarvostelussa toisena, joten sen jälkeen oli pitkä odottelu. Catna sai kehuja tuomarilta hyvästä lihaskunnosta ja siitä ettei ollut läskiä :) Sanoin vain, että raakaa raakaa ;)

Catna antoi käsitellä ja kokeilla hampaat ja rungon läpi. Liikkui hyvin mukana ja varsinkin seisoi mallikkaasti. Siitä se sai ihan yleisesti kiitosta ja ylistystä :)

Yksilöarvostelujen jälkeen tuomari valitsi keskelle jatkoon päässeet koira ja me Catnan kans päästiin vielä siihen. Sitten tuli stoppi eikä päästy loppukehään. Mutta itse olin tyytyväinen koiraani ja sen antamaan kuvaan itsestään ja meistä sekä arvosteluun.

"Keskikokoinen, mittasuhteiltaa hyvä, hyvät kulmaukset, hyvä raajaluusto. Kaunis pää, oikea purenta. Hyvä karvapeite. Kaunis häntä. Mukava, avoin luonne. Hyvät sivuliikkeet."


asentoooo

on se kaunis.... <3

Kehien jälkeen pakkasin koirat autoon ja läksin pikkusiskolle kylään Pornaisiin. Koirat pääsi siellä puihin kiinni viileään ulkoilmaan ilta-auringon vielä lämmittäessä. Minua lykästi ja sain mahani täyteen pitsaa sekä saunoa ulkosaunassa, parantaa maailmaa pikkusyssen kans ja nauttia hetken rauhasta ilman kiirettä...

Noh, tuli se kiire sitte kuitenkin, kun muistin, että pitäis keretä hotellille ennen kuin ovet menee lukkoon ;) ovikoodihan jäi tietysti huoneeseen.....

Ruokein vielä Myytin ja käytin koirat ulkona. Sitten unta palloon.....

Sunnuntai 28.4

Sunnuntaiaamuna heräsin taas ennen puhelimen herätystä. Samat aamurutiinit, mutta nyt piti roudata kaikki kamat autoon ja luovuttaa huone. Tämä aamupäivä menisi kuolaten komeiden urosten perässä ;) Käsissä ohjelmalehti, kynä ja kamera. Siinä meni se pari tuntia kuin hurahus ;) Nyt jälkikäteen on aika katsoa minkälaista jälkeä tuli....

Iltapäivästä oli sitten Avo2- nartut, jossa Myytti esiintyi. Koiria Myytin kehässä oli 24, ikähaitari 2008-2009 syntyneet. Myytin tuomarin oli Taapanterin kennelin kasvattaja Janika Wiksten. Melko suuri osa kehässä käyneistä nartuista sai moitteita liikakiloista, osa liikkui jo niin huonosti. Myyttiäkin tuomari moitti vähän, mutta kokeili sitten turkkia ja sanoi, että saa jonkin verran anteeksi. Myytillä on ihan mahoton turkki tällä hetkellä, ulkokoirana asuvana ei hevillä pikkupakkasilla palellu :)

Myytti esiintyi hienosti, seisominen kävi välillä vähän tylsäksi, mutta namien avulla kesti senkin :)

Myytin kehässä oli tuomarioppilaskin mukana, jolle Janika selitti Myytin hyviä piirteitä päästä ja sen rakenteesta.

Myytin arvostelu:
"Ihastuttavan pään omaava narttu. Ilme nallemainen. Koko olemus ja runko rakentunut kauniisti. Hyvin kulmautunut. Liikkuu todella hyvällä takapotkulla. Mahtava turkki. Ihastuttava luonne. Todella loistava alaleuka."



ja loppukehäänhän me sitte päästiin!!! :) LEUKAKOIRA ;)

Katselmuksen jälkeen pakkasin koirat ja kamat autoon ja lähdin saman tien huristelemaan kotia kohti. 500 km oli edessä.... Hyvin matka meni, kerran pysähdyttiin jalottelemaan, pisulle ja vesihörpylle. Vein Myytin ensin kotiin ja kotona oltiin Catnan kans noin klo 22.30..tavarat ja laukut jäi vielä autoon, ei vaan jaksanu vielä keskittyä niihin.

Ensi vuonna Katselmus onkin sitte vähä lähempänä, Jyväskylässä, tarkemmun Muuramessa. Sinne toivotaan Liekkas koiria enemmänkin, eteenkin B-pentue edustettuna ;)

2 kommenttia: