Catna & Wimma

Catna & Wimma

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

syyskuulumisia

Meiltä jäi Yppärin ryhmänäyttely välistä silmätulehduksen takia. Mut eipä se oikeastaan mitään haitannukkaan koska siellä oli tuomarimuutos ja olisin Catnan halunnu viiä Sampakoskelle arvosteltavaks.

Agilitykurssi on nyt ohi ja se oli kyllä Catnalle ihan täysin sopiva laji. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti kyllä :) Catna tykkäs hirveästi ja varsinki putkija esteet oli ihan ykkösiä!

Kurssi sisälsi 6 treenikertaa. Otettiin muutama este kerrallaan ja Catnalle aluksi kompastuskivenä oli kepit ja rengas. Seuraavalla kerralla ne meni jo ihan mukavasti. Onneks on perso koira ;) Kaksi viimeistä kertaa meillä jäi tosiaan väliin tuon silmätulehduksen takia. Catna sai sen todennäkösesti Kälviän ryhmänäyttelystä, koska pari päivää sen jälkeen alkoi silmät rähmiä.

Yritin soittaa perjantaiaamuna aikaa joka ikiseen eläinlääkäriin tässä naapurikunnissa, mutta ei saanu aikaa joten soitin sitte silmätipat. Silmätippojen laitto oliki sitte melkonen saavutus (lue tappelu!). Mies piti kiinni ja minä yritin osua silmään. Pari päivää tapeltiin ja sitte luovutin ja putsasin vain keitetyllä vedellä ja vanutupolla ja silmä tuntu paranevan. Viikon jälkeen se alkoi taas rähmiä ja soitin eläinlääkärille ajan Småböndersiin Eläinklinikka Johannaan. Ihan paras paikka!!

Eläinlääkäri punnitsi Catnan (9kk 14,5kg) ja tutki silmän väriaineella mahollisten haavojen varalta, mutta silmä näytti ehjältä. Ajattelin, että Catna leikkii välillä melko rajun näkösesti tuon meiddän ottokissa Kyöstin kans, jos se vaikka olis rääpässy suoraan silmään.

Saatiin taas tippoja, mutta nyt jotain geelimäisiä, joita on helpompi laittaa. Sain hyviä neuvoja koiran hallitsemiseen kylkiasennossa. Eläinlääkäri laittoi ensimmäiset tipat heti klinikalla ja määräsi 7-10 päiväksi 2 kertaa päivässä. Huhhuh! Ensimmäinen kerta oli vähän hakemista ja Catna rimpuili kuitenkin. Seuraavat kerrat meni jo paremmin ja otin namit palkaks :)

Nyt silmä näyttää jo 6. lääkepäivän jälkeen hyvältä, vielä jatketaan se 3 päivää tai niin kauan kuin tuota ainetta riittää (on muuten tullu muutama hutikin matkan varrella) :)

Huomasin Catnan aloittaneen ensimmäisen juoksunsa 14.9 perjantaina. Vuoto oli vielä melko vähäistä ja punaista. Meillä kävi viikko takaperin 2 uroskoiraa leikkimässä Catnan kans ja luulen, että ne laukas nyt sitte juoksun, joten nyt ollaan arkipäivät sisällä. Ihan hyvä, että tässä vaiheessa tuli; 21.10 on lappalaiskoirien erikoisnäyttely Laukaassa, mihin Catnan jo ilmoitin ja talvireenikausi alkaa Kannuksen Dogness -hallissa marraskuun alusta. Siellä käydään ku päästään ja työt antaa mahollisuuden. Reenataan agia ja tokoa vuorotellen. Tokokursseja ei oo meillä ollu alla, mutta harkataan ihan perusteita ja siellähän on sitte apua ja neuvoja jos tarvii :)

Meillä on ollu tähän asti vähän ongelma tuo koiran ulkonapitäminen. Se ei pysy pihassa irti, eikä ole häkkiä, ei ole aidattua pihaa, joten koira on ollu pitkässä remmissä kiinni. Nyt saatiin vihdoin ja viimein asennettua Pihavahti. Ja se TOIMII!!! Kerran Catna on karannu pihalta ja kun olen menny huutamaan sitä takas ei ole uskaltanu tulla pantakaulassa. Nyt se oli ennen juoksua yhden koko päivän yksin pihalla irti ja siellä se nukku terassilla kun tulin töistä kotiin :) Ensi kesänä on kuitenkin ajatuksena tehdä se häkki ja sinne koppi, jossa se pärjää sitte jos on pitempiä aikoja yksin.

Nyt on siis kuukausi reeneistä taukoa, jolloin ite voin keskittyä remppaan ja kotona reenaamiseen. Ensi kesäksi on aikomus hommata pikkuhiljaa omalle pihalle vähän agiesteitä, jotta pääsee reenaamaan paremmin ja enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti