Catna & Wimma

Catna & Wimma

perjantai 16. lokakuuta 2015

Jäljillä Pääkön Riitan kans

Osallistuin molempien koirien kans Sievin kennelkerhon järjestämälle jälkikurssille. Kouluttajana oli Riitta Pääkkö. Catnan kans ollaan tehty ihan pennusta asti makkararuutua ja lyhyttä jälkeä yleensä pellolla. Tällä kertaa hakupaikkana käytetty metsä vähän sekotti Catnaa ja sillä oli heti lauantaina melko selvästi hakumoodi päällä. Tehtiin vähän eri paikkaan jälki ja ihan innolla se sen ajo, mutta vauhtia oli ehkä vähän liikaa. Laitettiin palkkaa pikkasen harvempaan ja alkusählingin jälkeen haisteli melko tarkasti.

Wimmalle en ollut aikasemmin tehnyt ja ihan ensimmäisenä tein sille namiruuduun, josta se hienosti nuuskutteli. Sen jälkeen Wimmalle tehtiin vain lyhyt jälki ja nenä toimi hienosti.

Kurssipäivän jälkeen oon tehny Catnalle jo vähän pitempää jälkeä pellolle. noin 50-70metrin jäljellä melko harvakseltaan namia ja 2-3 namirasiaa. Namirasialla oon houkutellu Catnan maahan jäljen suuntasesti ja herkuttelun jälkeen jatkettu rauhallisesti jäljen ajoa.

Wimma on syöny päiväruokansa jäljeltä 2-3 kertaa viikossa. Jälkien pituus on vielä lyhyt, ehkä 10-15m, askeleet tiheässä ja namia joka askeleella, lopussa namirasia, johon oon houkutellu Wimman maahan.

Jälkeä jatketaan molempien kans koko syksy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti