Catna & Wimma

Catna & Wimma

perjantai 16. lokakuuta 2015

Hakuviikonloppu Sievissä

Osallistuin molempien koirien kans Pääkön Riita vetämään Sievin kennelkerhon järjestämään hakuviikonloppuun Nivalan Pyssymäellä.

Catnan kans meillä on ilmasu vielä pahasti kesken. Ollaan tyssätty rullan opettelussa kapulamotivaation puutteeseen. Se ottaa kyllä namidamia suuhun ja jopa hyvässä vireessä ollessaan pehmeetä patukkaa. Oon yrittäny sitä nyt muutaman kerran saada tuomaan se mulle asti, mutta se tiputtaa patukan/damin heti kun hoksaa, että palkka on tulossa. Kokeillaan nyt sitten kaverin ohjeiden mukaan palkata naksulla, kun patukka/dami on suussa ja nakkaan namin Catnan lähelle ja houkuttelen ottamaan patukan/damin uudestaan suuhun.

Hakea se kyllä osaa ukkoa jo tosi hyvin ja irtoaa ilman ongelmia ihan sinne 50 metriin asti. Tekee laajoja kaaria, mutta nyt on alkanu vähän "huidella" alueella turhan vapaasti. Sunnuntaina kokeiltiin sitten yliheittoja ja siinä onnistuttiin tosi hyvin :)

Nyt jatketaan edelleenkin suorapalkalla, maalimiehet kehuvat ääneen niin äänekkäästi että minä kuulen keskilinjalle ja pitävät Catnan siellä joko nameilla tai valjaissa kiinni olevasta narunpätkästä niin kauan että minä ehin paikalle, sitten tullaan yhessä pois. Tätä jatketaan sitte niin kauan, että rullan voi liittää hakutreeneihin....eli varmasti vasta ens keväänä :/ ja tässä asiassa saan kattoa ihan peiliin...että sapettaa..

Wimma pääsi makkararinkiin ja alku"järkytyksen" jälkeen kaikki ihmiset oli tosi kivoja :D Voi pientä Wimpulaa <3
Makkararingin jälkeen pari tyyppiä leikkiä Wimman kans, koska haluan Wimmalle esinemotivaatiota ja varmuutta esineiden pitämiseen suussa. Tämä auttaa tulevaisuudessa, jos Wimmakin päättää olla mammansa tavoin mykkä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti