Catna & Wimma

Catna & Wimma

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pelastushaku -kurssi Kalajoella

Lauantai-iltana pakkasin sekä omat että koiran kamppeet valmiiksi autoon ja sunnuntaiaamuna ponkastiin tyllerön kans ylös kukonlaulun aikohin. Hieroskeltiin unihiekat silimistä, juotiin aamusumpit ja startattiin volovo kohti Kalajokea puoli kasin pintaan. Paikkana oli Maristonranta ja sen hienot hiekkaharjumaastot. Taas päästin ihan erilaiseen maastoon reenaahan :) Reenimaastossa oli vielä kahenlaista; pöpelikköä (nuorta ohutta puustoa kuusimetsän seassa) sekä avoimempaa, kumpareista hiekkaharjua, jossa matala varpupohja. Kouluttajana Riitta Pääkkö.

Koirissa oli melko laaja rotuvalikoima (lancaster heeler?, samojedi, hovawart, vanha englanninlammaskoira, villakoira, espanjanvesikoira?, labradori, sileäkarvainen noutaja?) sekä tosi osaavista lajiin tutustuvia ja siltä väliltä. 

Aluksi tehtiin lancaster heelerin kans yhteistottista. Seuraamista, paikalla oloa ja luoksetuloa. Vähän Catnalla oli liikaa energiaa ja se sähelsi, mutta tyytyväinen ihan olin, koska reenitaukoa on kertyny oman terveydentilani takia liikaa...

Meillä Catnalle tehtiin ensin muistikuva sekä tyhjä muistikuvan avulla, kaksi valmista ukkoa. Ekalle muistikuvalle se lähti hyvin ja myös löysi ukon, tyhjänkin se kävi hienosti kiertämässä, mutta sitte tuli emännän oma virhe. Otin koiran keskilinjalla ihan turhaan kiinni ja kun lähetin sitä kolmannelle (valmis ukko) se pysähty noin viiden metrin päähän. Menin ite vähän perässä ja näytin vain että eteen päin vain. Kyllä se koira sitten sinne lähti ja ukonkin löysi. Ukolta se vaan karkas emäntää vastaan, mutta onneks ollaan jo kääntämässä koiraa rullalle, nii ei niin haittaa tuo vastaantulo. Catna kuitenki sitte lähtee vielä mulle näyttähän ja vie mut ukolle. Toinen valmis ukko tökki myös, mutta valmiita ei ollakkaan tehty aikasemmin. On lähteny aina joko haamulle tai sitte muistikuvalle. 

Vauhtia tyllerö on saanu kivasti lisää ja viuhtoi meneen hirveetä haipakkaa. Ja erityisen hyvilläni oon sen tyhjästä pistosta, josta palkkasin keskilinjalla :D 

Ukkojen jälkeen kävin juottamassa koiran autolla ja katottiin vähän millä mallilla sen nouto/suussa pitäminen on. Nakkasin namidummya koska se on sille jo tuttu ja siihen se on vähän addiktoitunu ;) Hienosti otti suuhun ja toi vähän matkaa sitä mulle päin. Naksautuksesta Catna aina sen tiputtaa, mutta en ookkaan siltä vielä muuta pyytäny. Kunhan se nyt vain ottaa sen suuhun (koira joka ei oo koskaan tykänny kantaa mitään). 

Päivän päätteeks otettiin vielä esineitä. Catnalle ne yhistettiin heti maalimieheen ajatuksena vahvistaa sitä tulevaa rullan tuontia. Hienosti Catna lähti ukolle (joka nyt oli näkösällä ja aluksi ihan passiivinen, selkä koiraan päin ja namidummy jalkojen juuressa), otti dummyn ja toi sitä vähän matkaa. Muutaman tällasen toiston jälkeen otettiin jo vähän aktiivisempi ukko, jolla dummy edessään ja näytti sitä kädellä Catnalle, ja tämäkin toimi. Näytti heti ettivän jotain suuhunsa, kun ukolle pääsi. Lopuks vielä muutama dummyn haku ukon kädestä ja se oli sit siinä :) 

Tositositosi tyytyväinen oon Catnuskaan. Jotain on jääny mieleen ja jotain jo osataanki. Nyt saatiin jatkoa aatellen vinkkejä reeniin: lisää valmiita ukkoa ja väliin muistikuvia ja niitä tyhjiä sinne tänne hyvin palkiten keskilinjalla. Erilleen hakureenistä ukolle namidummyä ja sen tuontia ohjaajalle. Pian saahaan lisätä hakureeniin näytöllemeno :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti