Catna & Wimma

Catna & Wimma

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tokokevät

Lueskelin tuossa noita edellisiä päivityksiä ja onhan se taas aika vierähtäny. Kelkkaileen ei päästy vielä tänä talvenakaan, mutta jospa ens talvi olis sitte sellanen kunnon lumitalvi :)

Treenien suhteen koko alkuvuosi oli aika takkusta, juoksut, nenäpunkkiepidemiat reenihallissa, omat työt ja muut kiireet sotki suunnitelmat. Reenattiin kotona se mitä kerettiin ja jaksettiin. Enemmänki keskityttiin luonnossa kulkemiseen.

Nyt ollaan noin kuukausi reenattu tokoa taas vähän intensiivisemmin. Ollaan pyritty 4-5 kertaa viikossa tekeen pieniäkin reenejä. Maanantaisin ollaan käyty hallireeneissä häiriössä ja noin kerran viikossa paikallisen koiraryhmän kans (lue me Catnan kans ja yksi snautserityttö omistajansa kans) ulkokentällä. Molemmat on aika energisiä ja pienikin häiriö on meille ISO häiriö, joten alkuun oltiin kentän toisissa päissä ja pikku hiljaa ollaan pystytty reenaahan jo melko lähelläki :)

Tänään oli taas hallireenit ja ekaa kertaa Catna oli irti pitempiä pätkiä ja ihan niin että toiset teki jotain räväkämpää ;) Meillä kun ei oikein malteta kuunnella sillon jos joku oikeen ilosesti palkkaa tai tekee luoksetulon tms. TÄnään onnistu hallilla luoksetulot, seuraamiset käännösten kans, paikkamakuu noin 1min, liikkeestä maahan meno ja liikkeestä seisominen. Lisäks otettiin vähän estehyppyäki. Siinä vielä hypyn ja seis käskyn jälkeen on pientä liikettä, mutta koira sentäs jo tajuaa että namin saa jos pysyy esteen toisella puolella ;)

Pieni häiritsevä tekijä meillä noissa hallireeneissä isommassa häiriössä on tuo piippaus ja siitähän kyllä varmasti tulee miinuksia kokeissa.

Nyt onki vielä kolmisen viikkoa aktiivista reenausta ennen ensimmäisiä möllitokoja.Eli lauantaina 26.4 käydään kokeileen oman alueen ulkopuolella, että tohtiiko vielä ens kesänä kisata ihan virallisia vai mölleilläänkö ja reenataan vielä.

Ainaki seuraamisesta pitäisi saaha pikkasen enemmän kontaktia ja tiiviimpää. Luoksetulo onnistuu jo ihan ok, vielä pikkasen on hukassa se suoraan sivulle just oikeaan paikkaan istuminen. Paikkamakuu menee jo se 2min jos hyvin sattuu ;) Liikkeestä maahan meno vois olla ehkä vielä pikkasen nopeampi, mutta sinne siis jo mennään niin, että minä voin jatkaa matkaa. Liikkeestä seisominen on opittu vasta vajaa viikko sitten. Aluks onnistu vain niin, että minä kuljin vinottain koiraan päin ja oikealla kädelle avokämmenellä liikkeen koiraa kohti. Sitte yhtäkkiä Catna hokas, että se voi jäädä seisoon eikä mennä maahan ku on seuraamisasento ;)

Luoksepäästävyydessä oli jännä nähä, miten Catnuska oli unohtanu miten se oikeesti menee. Luuli raasu, että tottakai liikkuria pitää kiehnätä, nuolasta ja jopa kellahtaa selälleen ;)

Catnuskalle on muuten tulossa puolisisaruksia :D Myytti on astutettu 14.3 Sagaberran Eahketveagilla "Rukalla". Upea musta vaalein merkein harrastava paimensukuinen uros <3 Lisätietoa löytyy Liekkas Kennelin kotisivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti