Catna & Wimma

Catna & Wimma

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lomailua ja Ylivieska kv

Me ihmiset lähettiin torstaina Helsinkiin ja Catna pääsi lomailemaan Napin ja Mintan kans maalle :) Olin ilmottanu tyllerön Ylivieskan näyttelyihin ja saanut ammattilaisen esittään. Kaveri vei Catnan Ylivieskaan ja Miia (samojedikasvattaja ja näyttelykonkari) esitti. Vielä en ole saanut kommentteja miten päivä meni, mutta Junnu-luokassa sai Hn.

Tuomarina oli Esko Nummijärvi ja arvostelu oli seuraavanlainen: "Rotutyyppi erittäin hyvä. Pitkärunkoinen. Kevyt, vähän kapea narttu. Hieman kapea pää. Kookkaat korvat. Hieman takakorkea. Suorat kulmaukset. Karvapeite pitäisi olla pidempää. Liikkuu ja esitetään hyvin!"

Arvosteluun voi olla ihan tyytyväinen, takakorkeus johtuu pepun päällä olevasta ilmavasta karvasta, jota tuuhea aluvilla vielä nostaa entisestään. Karvaa pitäisi käydä painamassa alas, niin näkisi, ettei se enää niin kauhean takakorkea mielestäni ole. Vähän vielä sais etupää järeytyä, mutta näillä mennään nyt vielä :) Kulmausten suoruutta ihmettelen. Catna on saanut aina kiitosta ja kehuja hyvistä kulmauksista. Olisko jääny vähä jalat alle, en tiiä...Tai sitte pitää ite vähän kattoa erisilmällä koiraa... ;)

Seuraava tulikoe on lokakuussa Lappalaisten Erkkarissa minne lähetään kolmen koiran vahvuudella: Catna, Myytti ja Minta (isosiskoni 12v vetsku Liekkas Miehtamuorji). Erkkareissa on suomenlapinkoiranartuille (ei pennut) tuomarina Esko Nummijärvi, joten ihan mielenkiintosta miten arvostelee siellä kun ite esitän :)

Ite en esitä ehkä niin rodunomaisesti ku pitäs, esim. häntää en ala nosteleen, mutta siitä ei kyllä tullu mainintaa, että ehkäpä sitä joutuu harjotteleen :D

Muuten ollaan tämä kesä otettu aika lunkisti, koiratreffejä on ollu muutamat Rasse-labbiksen kans, agiharkoissa ollaan käyty aika vähän vaikka vakiryhmään meidät ilmotinki..

Ai niin ja viime keskiviikkona huomasin, että Catna ontuu toista etustaan. Kateltiin isosiskoni avustuksella ontumisen syytä ja toisessa etujalassa anturoitten väliin oli joku purassu, anturat tuntu kuumilta, punotti ja löyty myös ihan vaalea kohta, mihin oli joku öttiäinen pistäny/purru tai sitte sinne oli menny tikku tms. Tyllerö on kaivanu aika tehokkaasti vanhaa terassin pohjaa kun terassi purettiin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti